2021/11/22 | Актуально

Чим відрізняється лоджія від балкону?

Існують певні норми і правила у будівництві (БНіП), які займаються вирішенням даного питання. Якщо говорити коротко, лоджії і балкони являють собою різні конструкції з визначеними для кожної стандартами, де містяться доповнення.

У нормах прописано, що лоджія не є фасадом будівлі у порівнянні з балконною конструкцією. Простіше кажучи, у балконних конструкцій немає бічних стін. Це або додаткові простінки, які імітують вікно, або звичайні віконні рами.

Загалом, ці дві споруди різняться за такими критеріями:

  • варіант прилягання до стіни
  • кількість відкритих сторін
  • умови облаштування
  • площа
  • надійність.

Балкони

Балкон є захищеною консольною будовою, яка виступає з площини фасаду. Вихід на балкон можна здійснити з боку кімнати, що прилягає до будови, а сам він складається з віконно-дверного єдиного блоку.

Спочатку балкон був своєрідним виступом, що знаходиться біля вікна, але з часом це приміщення стало улюбленим місцем відпочинку власників, і його почали огороджувати. Власне, так і народилося в будівництві таке конструкторське необхідне у кожній квартирі рішення.

Балкони не передбачають теплоізоляцію стін і центрального опалення, їх функціональні характеристики значно менші, ніж у лоджій. Але на відміну від лоджії, балкон виграє через велику кількість природнього освітлення.

Балкон може бути прозорим або ж заскленим з одного боку, зі стінами, обшитими сайдингом чи пластиком, що максимально наближає його зовнішній вигляд до вигляду лоджії.

Лоджії

Лоджія – це так звана ніша квартири або своєрідна італійська «альтанка», бо розташована не на виносі, а саме в частині квартири. Конструкція часто оточена стінами, а з одного боку має як прямий, так і вигнутий парапет. Існує думка, що лоджія — більш стійка споруда, і вона може витримувати велику вагу, тож тут можна не лише відпочивати, а й зберігати речі.

Оздоблення

Здійснюючи переобладнання додаткової споруди, важливо розуміти відмінність між балконом і лоджією. У процесі виконання ремонтних робіт, щоб все зробити якісно,  потрібно враховувати особливості, функціональність та їх специфіку приміщення.

У якості теплоізоляції для зон балконів і лоджій майстри часто використовують  пінопласт, мінеральну вату та пінополістирол.

Що стосується внутрішньої обробки стін і стелі приміщень, ідеальним рішенням буде використання ПВХ панелей і вагонки, дерев’яної вагонки з захисним шаром, декоративної штукатурки, МДФ панелей.

Щодо підлоги – від утеплення на неї можна укладати водостійку вагонку, плитку, лінолеум.

Ідеальне рішення для інвесторів – купувати житло в новобудовах. Адже у цьому випадку не доведеться перероблювати додаткову споруду, що тягне за собою додаткові витрати. У новобудові ви відразу оформлюєте приміщення на власний смак.

До кінця осені в Рівному можна вигідно купити квартиру в МЖК що на вул. Гайдамацька, 13б (біля автостанції «Чайка»). До 30 листопада 2021 року кожен, хто купує 2 чи 3-кімнатну квартиру в ЖК «Сім’я» та сплачує одним платежем вартість житла отримує подарунок – безкоштовне встановлення 2-х контурного котла фірми Protherm.

Також у нас діє розтермінування від забудовника на усі квартири 3 та 4 секцій. Телефонуйте 067 362 22 22 і дізнавайтеся деталі.

Замовити підбір квартири

Мене цікавлять:
Площа:*
Номер телефону:*
Зручний час для розмови: